International Story Sharing Café on Vuoden Teatteriteko

Teatterikeskus ry on myöntänyt Vuoden teatteriteko -palkinnon Universumin International Story Sharing Café –tapahtumalle ja sen työryhmälle. Palkinnon perustelut ovat seuraavat:

”Maailmassa on paljon vihapuhetta tänä päivänä, mutta rakkauspuhetta on onneksi paljon, paljon enemmän. Sitä ei aina kuule ennen kuin rupeaa kunnolla höristämään korviaan. Teatterin tärkeinä tehtävinä on sanoa asioita ääneen, pureutua yhteiskunnan ilmiöihin sekä toimia etenkin vaikeina aikoina humanismin ja ihmisoikeuksien esitaistelijana. Universumin International Story Sharing Café tekee juuri sen omalla mutkattomalla tavallaan. Se tuo maahanmuuttajat, turvapaikanhakijat, pakolaiset ja kantasuomalaiset perusasioiden äärelle jakamaan tarinoita. Kun istuu saman kahvipöydän ympärillä ja tutustuu ihmiseen, ymmärrys kasvaa ja ihmisestä tulee yksilö, ei osa kasvotonta massaa. Kiitos Universum! Tapahtumallanne teette maailmasta helpomman paikan hengittää!”

Vuoden Teatteriteko -palkinto nostaa esiin merkittävän taiteellisen, taidepoliittisen tai uutta luovan teon.

Vuoden Teatteriteko -tunnustuksen voi saada suomalainen teatterintekijä, -tutkija, teatteri, teatteriryhmä, yksittäinen produktio ja sen jäsenet tai taidepoliittinen vaikuttaja. Se voidaan myöntää myös henkilölle tai instituutiolle, jonka toiminta on teatteritaiteen näkökulmasta merkittävä.

Palkintoa on jaettu vuodesta 1977 lähtien.

Edellinen
Edellinen

Teatterista suuri uutinen?

Seuraava
Seuraava

Millainen on teatterin vapaa kenttä?