Työn näyttämö -työyhteisökoulutuspäivät teatterialan ammattilaisille 19.10.2020 ja 14.12.2020 Helsingissä

Kuvituskuva Työn näyttämö koulutus

Teatterikeskus ry, Suomen Teatterit ry ja Teatteri 2.0 toteuttavat yhteistyössä työyhteisökoulutuksen, joka kokoaa teatterin ammattilaisia yhteisen ajattelun äärelle.

Koulutus on osa Teatteri 2.0:n Työn näyttämö -projektia, joka tuo kollegiaaliseen käsittelyyn kokemuksia teatterista työpaikkana ja kysyy, millaiset seikat tukevat tai estävät hyvää ja rakentavaa vuorovaikutusta, ja miten ne vaikuttavat arkityössä.

Continue Reading

Kansalliset linjaukset – uusi toimintakulttuuri? -webinaari 3.9.2020

kuvituskuva esiintyjät

Suomen Teatterit ry, Teatterikeskus ry, Suomen Sinfoniaorkesterit ry ja Suomen kansallisooppera ja -baletti:

Kansalliset linjaukset – uusi toimintakulttuuri?
Webinaari torstaina 3.9.2020 klo 9–11 Teams-alustalla

Miten korona-ajan uusi toimintakulttuuri on omaksuttu esittävien taiteiden organisaatioissa? Riittääkö rohkeus epäkohtiin puuttumiseen työyhteisössä? Miten esimihet voivat tukea organisaatiota noudattamaan turvallisuuslinjauksia arjessa? Millaisia käytännön haasteita on tullut ilmi?

Continue Reading

Budjettiesitykset lupaavat vapaan kentän tukiin pientä korotusta – mutta pienempää kuin miltä se ministeriön tiedotteessa näyttää

budjetti 2021 kuva

Valtiovarainministeriö ja opetus- ja kulttuuriministeriö ovat julkaisseet budjettiesityksensä vuodelle 2021. Budjettiesityksistä löytyy valtiontalouden kehyksissä ollut lisäys vapaan kentän avustuksiin vuodelle 2021:

"Esittävän taiteen rahoitusjärjestelmää uudistetaan lisäämällä edelleen vapaan kentän avustuksia siten, että niiden kasvu on 3,5 miljoonaa euroa verrattuna vuoteen 2019." Tämä tarkoittaisi siis 0,5 milj. € lisäystä vuoden 2020 avustustasoon.

Kuitenkin budjetin toisesta kohdasta löytyy vapaan kentän rahoituksen kokonaistasoon vaikuttava muutos: Taiteen edistämiskeskuksen jakamiin määrärahoihin esittävälle taiteelle (musiikki, teatteri, tanssi ja sirkus) esitetään 150 000 euroa vähemmän kuin kuluvana vuonna.

Continue Reading

Lisää artikkeleita...