Teatteri ILMI Ö. ja Löytöretki-yhteisöteatterihanke

Teatteri ILMI Ö. on vuodesta 2002 toiminut kiertävä ammattiteatteri. Teatteri ILMI Ö. tuottaa kotimaisia kantaesityksiä, toteuttaa yleisötyötä; yhteisöteatterihankkeita ja työpajoja sekä koulutuksia. Lisäksi Teatteri ILMI Ö. tarjoaa teatteritaiteen perusopetusta Helsingissä. Teatteri ILMI Ö. on erikoistunut lasten- ja nuortenteatteriin, taidekasvatukseen, kulttuuriseen vanhustyöhön sekä yhteistoiminnallisiin ja osallistaviin työtapoihin.

Teatteri ILMI Ö. Löytöretki-yhteisöteatterihankkeessa tarjotaan avointa yhteisöteatteritoimintaa ikäihmisille. Hanke toteutetaan Tapiolan palvelukeskuksessa Espoossa, Taiteiden, Kulttuurin ja Mielen Hyvinvoinnin keskuksessa Lapinlahden Lähteellä Helsingissä sekä Tikkurilan palvelukeskuksessa Vantaalla. Hanke ajoittuu aikavälille 1.10.2021-31.12.2022. 

Löytöretki-hankkeessa toteutetaan teatterityöpajoja, joissa käsitellään ikäihmisten kiinnostuksen kohteita erilaisten teatteri- ja improvisaatiotekniikoiden kautta. Mielikuvat ja muistot omasta elämänhistoriasta ja tämän hetken kiinnostuksen kohteet toimivat lähtökohtana tekemiselle. Jokaisella osallistujalla on oikeus tulla kuulluksi juuri sellaisena kuin on. Tärkeintä tuokioissa on innostaminen, innostuminen, kuunteleminen, tunnelmien luominen, heittäytyminen, muistojen herättely, yhdessä tekeminen ja tästä hetkestä merkityksellisen luominen. Tapaamiset ovat kiireettömiä, lämminhenkisiä ja yhteisöllisiä. Jokainen voi osallistua haluamallaan tavalla – ennakko-osaamista teatterista ei tarvita. Työpajoissa syntyneistä materiaaleista koostetaan Löytöretki-lehti sekä järjestetään yhteisölliset ja esitykselliset lehden julkistamisjuhlat yhteisöteatteriprosessin synnyttämänä ja osallistujien toiveiden pohjalta.


Saniaisia ja metsänpohjaa

Kuva: Matti Snellman

Kulttuurihyvinvointia ikäihmisille -hankkeessa on mukana useita taideyhteisöjä: Anti Festivaali, Myrskyryhmä, Osiris Teatteri ja Loiske Company, Piste Kollektiivi, Sirkus Magenta, Teatteri Ilmi Ö, Teatterikone ja Todellisuuden Tutkimuskeskus. IKO - kulttuurihyvinvointia ikäihmisille hankkeessa ikäihmisten hyvinvointia tuetaan taiteen avulla. Samalla edistetään taiteen saavutettavuutta parantavaa, räätälöityä toimintaa, jolla on pitkäaikainen asema erityisesti kotona-asuvien arjessa.
IKO- kulttuurihyvinvointia ikäihmisille on STM:n rahoittama hanke, jota toteuttavat yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, Teatterikeskus ja sen jäsenyhteisöt, Kulttuuria kaikille -palvelu ja Aili-verkosto.

Seuraa ja tutustu Teatterikeskuksen jäsenyhteisöjen toteuttamia kulttuurihyvinvointipalveluja täällä.

Edellinen
Edellinen

Kotisirkus – sosiaalista sirkusta ikääntyneille television ja lähiohjauksen välityksellä

Seuraava
Seuraava

Kulttuurinen elämänkaari -toiminta