Teatterikone: Vuotila nuotiolla

Teatterikoneen Vuotila nuotilla -esityksen lähtökohtana on vuorovaikutuksellinen taidekohtaaminen ikäihmisen kanssa. Yksin kotona asuvat ikäihmiset jäävät usein vaille vuorovaikutuksellista kohtaamista, tai osallistavaa toimintaa. Esitys tarjoaa hetken, jossa katsoja viedään muistojen äärellä, kuunnellaan, keskustellaan ja ollaan hetki yhdessä.  

Aaro Vuotila nuotion ääressä

Kuva: Vuotila nuotiolla Kuvaaja: Aaro Vuotila

Vuotila nuotiolla on kahdenvälinen taidekohtaaminen, jonka kohderyhmä on ikäihmiset. Ohjelma toteutetaan etäyhteyden välityksellä kotihoidon asiakkaille. Näyttelijä, laulaja-lauluntekijä Aaro Vuotila on nuotiopaikalla ja sytyttää tulet, kun etäyhteys muodostetaan. Mitä muistoja räiskyvä tuli ja nuotion savu nostavat? Mitä mieleen palaa nuotiolla? 

Kokijan muistot ja hänen kanssaan käyty keskustelu kiertyy Vuotilan käsissä ainutlaatuiseksi lauluksi, jonka hän kitaran kanssa esittää ohjelman lopuksi. 

Kulttuurihyvinvointia ikäihmisille -hankkeessa on mukana useita taideyhteisöjä: Anti Festivaali, Myrskyryhmä, Osiris Teatteri ja Loiske Company, Piste Kollektiivi, Sirkus Magenta, Teatteri Ilmi Ö, Teatterikone ja Todellisuuden Tutkimuskeskus. IKO - kulttuurihyvinvointia ikäihmisille hankkeessa ikäihmisten hyvinvointia tuetaan taiteen avulla. Samalla edistetään taiteen saavutettavuutta parantavaa, räätälöityä toimintaa, jolla on pitkäaikainen asema erityisesti kotona-asuvien arjessa.
IKO- kulttuurihyvinvointia ikäihmisille on STM:n rahoittama hanke, jota toteuttavat yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, Teatterikeskus ja sen jäsenyhteisöt, Kulttuuria kaikille -palvelu ja Aili-verkosto.

Seuraa ja tutustu Teatterikeskuksen jäsenyhteisöjen toteuttamia kulttuurihyvinvointipalveluja täällä.

Edellinen
Edellinen

Ikäihmisten hyvinvointia tuetaan taiteen avulla

Seuraava
Seuraava

Todellisuuden tutkimuskeskus: Vanhojen tanssit