ANTI – Contemporary Art Festival: Jaettu tulevaisuus

 ANTI – Contemporary Art Festival käynnistää Jaettu tulevaisuus -nimisen hankkeen tammikuussa 2022. Hanke järjestää vuoden ajan säännöllistä ja maksutonta taidetoimintaa 60-70-vuotiaille kaupunkilaisille Kuopion keskustassa sekä lähiöissä.

Taiteilija-ohjaajina toimivat Emma Fält ja Anna-Maria Väisänen. Jaettu tulevaisuus -hankkeen taiteellinen toiminta perustuu Fältin ja Väisäsen samannimiseen teoskonseptiin.

Hanke tukee ikäihmisten hyvinvointia ja toimintakyvyn ylläpitoa tarjoamalla monitaiteellisen, osallistujien tarpeista lähtevän prosessin, joka perustuu läsnäoloon, kuuntelemiseen ja osallistujien rajojen kunnioittamiseen. 

Kaksi henkilöä katolla kasvomaskeissa taustalla pilvitaivas

Kuva: Emma Fältin ja Anna-Maria Väisäsen teoksesta Jaettu tulevaisuus. Kuvaaja Harri Heinonen 2021

Hankkeen yksi keskeisistä tavoitteista on edistää taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta ikäihmisten keskuudessa. Taiteilija-ohjaajat tutkivat osallistujien kanssa kaupunkitilaa ja osallistujien asuinympäristöjä sekä osallistujien näihin liittyviä tarpeita ja haaveita. Prosessin pohjalta toteutetaan teos, joka esitetään ANTI-festivaalilla syyskuussa 2022. 

Kulttuurihyvinvointia ikäihmisille -hankkeessa on mukana useita taideyhteisöjä: Anti Festivaali, Myrskyryhmä, Osiris Teatteri ja Loiske Company, Piste Kollektiivi, Sirkus Magenta, Teatteri Ilmi Ö, Teatterikone ja Todellisuuden Tutkimuskeskus. IKO - kulttuurihyvinvointia ikäihmisille hankkeessa ikäihmisten hyvinvointia tuetaan taiteen avulla. Samalla edistetään taiteen saavutettavuutta parantavaa, räätälöityä toimintaa, jolla on pitkäaikainen asema erityisesti kotona-asuvien arjessa.
IKO- kulttuurihyvinvointia ikäihmisille on STM:n rahoittama hanke, jota toteuttavat yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, Teatterikeskus ja sen jäsenyhteisöt, Kulttuuria kaikille -palvelu ja Aili-verkosto.

Seuraa ja tutustu Teatterikeskuksen jäsenyhteisöjen toteuttamia kulttuurihyvinvointipalveluja täällä.

Edellinen
Edellinen

Piste Kollektiivi: Pohjoisen uudet polut

Seuraava
Seuraava

OSIRIS: Vahva ja hellä - ikä ja yhteys