Koulutusta tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioista kaikille organisaatioille

Esittävien taiteiden järjestöt toteuttavat toukokuussa koko kentälle tarkoitetun maksuttoman koulutuksen tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta, työnantajavelvollisuuksista ja epäasiallisen kohtelun ennaltaehkäisystä.

Koulutuksen järjestävät Suomen Teatterit, Teatterikeskus, Suomen Näyttelijäliitto ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto yhteistyössä Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Koulutuskokonaisuuden tavoitteena on varmistaa, että esittävän taiteen kentän (teatteri, tanssi, sirkus, ammattiorkesterit) ammattilaisorganisaatioilla on selkeä käsitys työnantajavelvoitteista ja -vastuista liittyen työelämässä tapahtuvaan häirinnän ehkäisyyn ja tasa-arvon sekä yhdenvertaisuuden toteutumiseen.

Vaikka lakisääteisesti vain suurimmilta taideorganisaatioilta edellytetään tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmia, on koulutusten tavoitteena, että kaiken kokoisilla näyttämötaiteen kentän organisaatioilla on jatkossa kyseiset suunnitelmat sekä niihin liittyvät prosessit käytössään. Koulutuksessa kiinnitetään huomiota myös yhdenvertaisuuden laajempaan toteutumiseen organisaatioissa.

Koulutus on maksuton, ja se on tarkoitettu esittävän taiteen ammattitoimijoille, kuten teatteri-, sirkus- ja tanssialan vakiintuneille organisaatioille. Kevään koulutuspäivä järjestetään kaksi kertaa saman sisältöisenä eli ilmoittaudu vain toiseen koulutuspäivistä. Koulutuksen toinen osa järjestetään syksyllä 2019.
Koulutuksen ensisijaista kohderyhmää ovat organisaatioiden johto, esimiesasemassa olevat, luottamusmies- ja työsuojelutoimijat sekä vapaan kentän ryhmissä esimerkiksi tuottajat.

Teatterikeskus kannustaa kaikkia jäsenteattereitaan osallistumaan koulutukseen!

Ilmoittaudu koulutukseen 12.4. mennessä tästä linkistä: https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin1731920&SID=4e7d20f8-65a1-459f-b69c-1f12c9610bd3&dy=1288873859

Ajankohta:
Koulutuspäivä 1: Ma 6.5.2019 klo 9-16, Helsingin yliopiston päärakennus, Sali 1 (Fabianinkatu 33, Helsinki)
Koulutuspäivä 2: Ti 14.5.2019 klo 9-16, Cinema Orion (Eerikinkatu 15, Helsinki)
HUOM! Ilmoittaudu vain toiseen, päivien ohjelma on sama!

Kouluttajat:
OTT Jaana Paanetoja & ylitarkastaja Janniina Heinonen, Tasa-arvovaltuutetun toimisto

Lataa koulutuspäivän ohjelma (PDF)