Teatteri Telakka ja KokoTeatterin Anna Veijalainen palkittiin!

Teatterialan Thalia-juhlassa 14.3.2016 palkittiin ansioituneita teatterintekijöitä. Vuoden Teatteriksi valittiin tamperelainen Teatteri Telakka ja ohjaaja-dramaturgipalkinnon sai KokoTeatterin perustaja ja johtaja Anna Veijalainen.

Vuoden Teatterina palkittu Teatteri Telakka tarjoaa tinkimätöntä omaäänistä taidetta, ja se on onnistunut luomaan omalaisensa teatterikonseptin, joka on jatkanut elinvoimaisena toimintaansa 20 vuoden ajan. On vaikeaa enää kuvitella Tamperetta ilman Telakkaa, palkinnon perusteluissa todetaan. Vuoden Teatteri -palkinnon jakaa Suomen Teatterit ry.

KokoTeatterin Anna Veijalainen palkittiin ohjaaja-dramaturgipalkinnolla yhdessä Maarit Pyökärin kanssa. Veijalaista ja Pyökäriä yhdistää pitkä, hienon ura taiteilijana, että sinnikäs, työtä pelkäämätön taival rakenteiden luomisen ja suomalaisen teatterikentän monipuolistamisen kanssa. Perusteluissa todetaan myös, että Anna Veijalainen on ollut perustamassa KokoTeatteria ja kantanut siitä huolta lähes 20 vuoden ajan. Hän on monialainen taiteilija, joka kykenee toimimaan niin tanssijana, koreografina, näyttelijänä, ohjaajana kuin kirjoittajana ja dramaturginakin. Veijalainen on työskennellyt vapaan kentän niukoissa resursseissa voimia säästämättä, taistellut monia tuulimyllyjä vastaan ja onnistunut lopulta vakiinnuttamaan pienen teatterin, jonka tiloissa toimii myös arvostettu jazz-klubi. KokoTeatterin tiloihin ovat aina tervetulleita myös vierailevat ryhmät, joten se on mahdollistanut työskentelyn monelle vapaan kentän toimijalle. Ohjaaja-dramaturgipalkinnon jakaa Suomen Teatteriohjaajat ja Dramaturgit STOD ry.