Työn näyttämö -koulutuspäivä toimivan teatterityöyhteisön rakentajille elokuussa 2021

Teatterikeskus ja Teatteri 2.0 järjestävät yhteistyössä Työn näyttämö -työyhteisökoulutuspäivän la 7.8. Tampereella ja ti 10.8. Helsingissä.

TN kuva

Teatterikeskus ry ja Teatteri 2.0 toteuttavat esittävän taiteen vapaan kentän ammattilaisille suunnatun työyhteisökoulutuksen, joka kutsuu kollegat näyttämöiltä, teknisistä tiloista ja hallinnon käytäviltä yhteisen ajattelun äärelle. Koulutus on osa Teatteri 2.0:n Työ näyttämö -projektia, joka on teatterin ammattilaisten omista kokemuksista kumpuava kannanotto taidetyön olosuhteisiin.

Millaiset työn olosuhteet ja toimintakulttuurit tukevat sitoutumista ja parhaan ammatillisen panoksen antamista? Mikä ruokkii motivaatiota, missä leikkaa kiinni? Miten valta ja vastuu jakautuvat teattereissa ja työryhmissä? Millaista sanavaltaa rakenteisiin kiinnitetyillä tai niissä freelancereina toimivilla tekijöillä oman työnsä puitteiden määrittämiseen ja niiden kehittämiseen? Miten rakentuu toimiva vuorovaikutus teatterityössä ja taideyhteisössä?

Päivä rakentuu vuorovaikutteisesta forumteatteriesityksestä ja sitä syventävästä työpajasta. Tavoitteena on tutkia ja työstää taidealan työkulttuureihin liittyviä kysymyksiä ja etsiä yhdessä käytännön ratkaisuja eri ammattiryhmien arjen yhteistyön vahvistamiseksi.

Työn näyttämölle ovat tervetulleita kaikki työntekijäryhmät. Elokuussa kutsumme mukaan
-  vapaan kentän yhteisöissä työskentelevät sekä
-  ilman vakituista taustayhteisöä työskentelevät freelancerit, joilla on kokemusta ammattiteatteriyhteisön (vapaa tai vos) osana toimimisesta.

Työn näyttämö -koulutuspäivä toteutetaan kahdesti saman sisältöisenä
Tampereella TTT Kellariteatterissa (Hämeenpuisto 28) la 7.8. klo 10.30–15.30
Helsingissä KokoTeatterissa (Hämeentie 3) ti 10.8. klo 10–16

Koulutuspäivän hinta: teatteriyhteisöja edustavat osallistujat 35 €/hlö (sis. iltapäiväkahvit).
Ilman vakituista taustayhteisöä työskenteleville (freelancerit) koulutus on maksuton.

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen viimeistään pe 6.8.2021 tästä linkistä: https://forms.gle/SX2hgN9iyDuCjjPH9
Ilmoittaudu mukaan vain toiseen koulutuspäivistä.

Tilaisuudessa noudatetaan viranomaisten ohjeita koronaepidemian ehkäisemiseksi.

Lisätiedot:
Teatterikeskus ry, Kaisa Paavolainen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040-7313655


Työn näyttämö

Teatteri 2.0:n Työn näyttämö on forumteatteriprojekti, jonka yleisönä ovat teatterialan ammattilaiset. Projekti on saanut innoituksensa havainnoista, joita on tehty erilaisissa teatterialan ammattilaisia yhdistäneissä projek-teissa Teatteri 2.0:n kymmenen toimintavuoden aikana. Esitystä varten on myös haastateltu eri tehtävissä ja asemissa toimivia teatterin ammattilaisia.

Työn näyttämö jalkautuu erilaisiin teatteriyhteisöihin ympäri Suomen, minkä lisäksi järjestetään eri teatterei-den edustajille ja freelancereille yhteisiä työskentelypäiviä. Projektiin kuuluu kehittämistyötä tukeva tutkimuk-sellinen osuus, jossa esityksissä ja työpajoissa syntyneet havainnot kootaan ja jäsennetään. Tulokset palautuvat kentän hyödyksi ja käyttöön julkaisun muodossa vuonna 2022.

Valtakunnallista projektia luotsaa Kati Sirén, joka on forumteatterimuodon asiantuntija. Esityksessä näyttelijöi-nä ovat Maiju Saarinen, Hiski Grönstrand ja Jarkko Miettinen. Tutkimuksellisesta työstä vastaa teatterintekijä, aikuispedagogi Saija Raskulla. Työn näyttämön asiantuntijatukena toimivat Suomen teatterit ry, Teatterikeskus ry ja Teatterin tiedotuskeskus TINFO. Toteutusta tukevat Kordelinin rahasto, Wihurin rahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Pyynikin kesäteatterisäätiö.

https://www.teatterikaksipistenolla.fi/tyonnayttamo