Kevään Teatterijoukko on täällä!

Ryhmämuotoisten ammattiteattereiden ohjelmistolehti Teatterijoukko on ilmestynyt. Kevään ohjelmisto on runsas kattaus klassikoita, uusia tekstejä, musikaaleja, festareita, tanssia, sirkusta ja nukketeatteria.

Lastenkirjallisuuden klassikko Liisa Ihmemaassa saa uuden muodon kolmen eri teatterin, Tanssiteatteri Erin, Unga Teaternin ja Tanssiteatteri Hurjaruuthin lavoilla. Lapsille riittää herkuteltavaa myös Hurraa! -lastenteatterifestivaalilla sekä Nukketeatteri Sammon, Tanssiteatteri Raatikon, Teatteri Hevosenkengän ja Maria Baric Companyn tuotannoissa.

Klassikkoteema jatkuu Teatterimuseon Aleksis Kivi -näyttelyssä ja KOM-teatterin, niin ikään Kiven tuotantoon pohjautuvassa, Making of Lea -esityksessä. Red Nose Companyn punanenät tekevät oman versionsa Don Quijoten tarinasta ja Q-teatterissa tutkitaan Medusa-myytin kautta sukupuolittunutta valtaa. Suomalaisen teatterin klassikkoon Wuolijoen Niskavuoreen palataan Teatteri Avoimien Ovien keväässä.

Täysin uusia tekstejä, kenties myöhempien aikojen klassikkoita, edustavat Antti Haikkalan Teatteri Telakalle ohjaama ja käsikirjoittama Luukku sekä Milja Sarkolan Harriet, joka saa kantaesityksensä Ryhmäteatterissa.

Kaksi kehuttua aiemmin ruotsinkielistä esitystä saavat suomenkielisen ensi-iltansa, kun Viiruksen ohjelmistoon palaa Toinen luonto ja Klockriketeatern, Sirius Teatern ja Teater Mestola tuovat Marat/Saden Espoon Kaupunginteatteriin. Myös KokoTeatterin lavalle palaa kiitetty, tanssia ja teatteria yhdistävä Constellations-näytelmä. KokoTeatterissakin nähty Quo Vadiksen Sisarelleni - aikuistumisriittejä jatkaa teatterin ohjelmistossa.

Musiikin ja teatterin nautinnollista liittoa voi todistaa Kanneltalossa Carmen suviyössä -oopperassa, Teatteri Vanha Jukon Seksimusikaalissa ja Keski-Uudenmaan Teatterin Viimeiset viisi vuotta -musikaalissa. Tanssin ja sirkuksen ystävien kannattaa suunnata Cirkoon katsomaan vaikkapa Kekäläinen & companyn teosta Vieras tai Race Horse Companyn Chevalieria.

Hetkeen heittäytymistä sen korkeimmassa muodossa tarjoilevat Improvisaatioteatteri Stella Polaris Stellan elämä -esityksissään sekä As2Wrists Dance Company Improtango-festivaalilla, ja jos kaikki tuntuu nähdyltä ja koetulta ennennäkemättömien muotokokeilujen ja riskinottojen pariin pääsee Höyhentämön, Teatteri Takomon, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun sekä Todellisuuden tutkimuskeskuksen kevään esityksissä.

Pyöreitä vuosia viettävät tänä keväänä Kuninkaallinen nukketeatterifestivaali Hämeenlinnassa, Teatterifestivaali Lainsuojattomat Porissa ja Tanssiteatteri Eri Turussa. Onnea!

Lue Teatterijoukko 1/2019 sähköisesti täältä.